IKLAN

Cara Nak Buat Petai Jeruk

Kondisinya masih sedap dan rangup. MY Resepi FB.


Cara Buat Petai Jeruk Kekal Rangup Walau Berbulan Lamanya Sedap Dibuat Ulam Atau Dimasak Dengan Lauk Port Makan

Pastikan petai yang segar muda biji besar-besar untuk kepuasan berganda.

. Goreng Jeruk Mandai yang dah potong nipis sampai garing. Ambil 1 cawan air suam dan masukkan 2 sudu teh garam halus. Sediakan cili hijau yang segar.

Masukkan cili tadi ke dalam botol. 2 sudu teh garam. Cara Membuat Petai Jeruk Jeruk Petai.

Hari ni saya nak kongsi cara buat petai jeruk. Sihat JelitaTip Dekorasi DIYResipiTalkshowVIDEO Mingguan Wanita Talkshow Tanya Doktor Bantu Wanita Kesahnya Unboxing Time Bangkit WanitaHantar CeritaE Mag Log masuk Dialu. Cara Buat Petai Jeruk Kelantan.

Selama ni suka makan tapi tak tahu. Cara Buat Jeruk Petai Cara Membuat Petai Jeruk Pickled from. Sayur kol yang akan disimpan tidak perlu dicuci dan dipotong.

Bukan itu sahaja dengan isi petai yang mengembang. Tambah air dalam periuk dan buka api. Jadi mari kami kongsikan cara buat petai jeruk yang mudah dan ranggup tahan lama.

Tetiber Agak lama juga saya mencari resepi menjeruk buah ulam kegemaran saya ni. Berikut Ita cerita sedikit cara nak buat petai jeruk ya. Petai merupakan antara makanan kegemaran orang ramai dan ada juga yang setiap hari wajib ada petai sebagai juadah.

Bila mengidam je stok dah ada banyak dalam peti mudah bila nak makan. Mula-mula potong petai agar mudah untuk direbus. Kalau anda hantu petai anda perlu tahu cara untuk simpan petai agar ia kekal fresh.

Dekat 12 tahun kawin Selalunya tinggal makan jek. Kacau hingga garam larut dan tuangkan dalam botol berisi biji petai. Bermakna hantu petai tak akan kehabisan stok petai walaupun bukan musim.

Sawasdee khaa hari ini saya buat jeruk petai. CARA SIMPAN PETAI TAHAN LAMA. Lepas dah menggelegak celurkan petai sekejap.

Cara untuk membuat petai jeruk. Music_note Buletin FM Isu. Goreng ikan bilis sampai garingAngkat.

Cara Membuat Petai Jeruk Jeruk Petai. Ni cara buat petai jeruk style mak jana. Lain orang lain sikit caranya ye.

Nanti mudah kalau nak masak apa-apa lauk yang dicampurkan petai. Jeruk petai tahan lama - Koleksi 10 Resepi Masakan. Pastikan petai yang segar muda biji besar-besar untuk kepuasan.

Dah lengkap menu lunch. Apatah lagi makan dengan nasi panas dan ikan goreng. Janji masa mula-mula beli petai tu perlulah segar.

Cara untuk Membuat Petai Jeruk sebagai pelengkap juadah anda. Sangat senang nak buat Jeruk Petai. Jadi jom ikut cara Puan Ummi Syuhada simpan petai.

Bila teragak nak masak lauk campur petai je boleh pakai terus petai jeruk sedia ada. Sesuai dihidangkan bersama nasi panas serta lauk pilihan Jadi mari kami kongsikan. Panaskan minyak agak-agak macam nak goreng ikan.

Potong cili hijau tadi jangan tebal sangat dan jangan nipis sangat. Untuk petai kekal rangup walau selepas berbulan-bulan disimpan disarankan untuk merebusnya bagi menghentikan proses pengecutan. Padu dan mantap.

Malah petai juga tidak boleh. 3 ulas cili api merah. Jeruk petai macam wajib la bagi saya setiap kali musim petai sebab saya suka sangat petai jeruk niUntuk membu.

Saya lebih gemar kalau. Pastikan hingga airnya tenggelam. CARA BUAT JERUK PETAI SEDAP RANGGUP TAHAN LAMA.


Jeruk Petai Kekal Rangup Selepas 3 Bulan Youtube


Cara Cara Buat Petai Jeruk Homemade Yang Sedap Tak Lembik


Cara Cara Buat Petai Jeruk Homemade Yang Sedap Tak Lembik


Cara Buat Petai Jeruk Kekal Rangup Walau Berbulan Lamanya Sedap Dibuat Ulam Atau Dimasak Dengan Lauk Port Makan

0 Response to "Cara Nak Buat Petai Jeruk"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel